Recepty

Krůtí Yaki udon

Krůtí Yaki udon

Udon nudle. Moje snad nejoblíbenější surovina asijské kuchyně. Dají se připravit na milion způsobů. K miliónu máme ještě daleko, ale postupně se k tomu číslu určitě doberu.

Suroviny

500 g udon nudlí (čerstvé vakuově balené - 2 porce)
250 g krůtích prsou (lze nahradit kuřecím)
1 střední cibule
100 g bílého zelí
2 stroužky prolisovaného česneku
1 menší mrkev
4 Shitake houby (sušené předem namočené v horké vodě)
2 stonky jarní cibulky
Sezamová semínka a jarní cibulka na zdobení
Smažená cibulka na zdobení (volitelné)
Olej

Na omáčku

2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce vody
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce chilli pasty (chilli ve sklenici)

Postup přípravy

1

V misce si smícháme všechny suroviny na omáčku a dáme bokem. Předem si také uvaříme nudle, abychom je měli připravené. Vakuově balené čerstvé seženete ve večerkách a mezinárodní sekci ve větších marketech.

2

Ve woku si rozpálíme olej a cca 3-4 minuty osmahneme zprudka maso nakrájené na nudličky, pěkně do hněda. Maso dáme bokem.

3

Do pánve přidáme znovu trošku oleje a přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky společně s najemno nakrouhaným zelím. Opékáme cca 3 minutky než začnou boky zeleniny chytat hnědou barvu. Pak přidáme česnek, mrkev nakrájenou na tenké nudličky a Shitake houby na nudličky. Ty koupíte sušené. Stačí rozmočit v horké vodě.

4

Opékáme 2 minutky a pravidelně prohazujeme či mícháme. Přidáme maso a omáčku, opékáme další minutu. Na závěr přimícháme nasekanou jarní cibulku a máme hotovo.

5

Dozdobíme sezamem, jarní cibulkou a popřípadě smaženou cibulkou. Ta se dá koupit v pytlíku hotová, dodá příjemný křupavý element.

Sdílet recept:

Další recepty