V míse si smícháme všechny suroviny na koule. Důkladně propracujeme. Směs bude trochu lepivá, toho se nelekáme, protože díky tomu nám vzniknou po upečení koule, které nebudou vysušené. S vychlazeným masem se pracuje lépe.
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme tvarovat koule velikosti golfového míčku. Pokládáme na pekáč vyložený pečícím papírem, potřeme nebo posprejujeme trochou oleje a pečeme 20-25 minut pěkně dozlatova.
Na kaší si oloupeme brambory, ve studené vodě dáme vařit s trochou soli. Po uvaření scedíme, přidáme máslo a polovinu mléka a šťouchadlem tvoříme kaši. Postupně přidáváme mléko dle potřeby než nám vznikne konzistence, kterou máme rádi. Já mám rád když malé kousky zbydou. Dosolíme dle chuti a máme hotovo.
Koule podáváme položené na kaši, přelité rozpuštěným máslem a posypané petrželkou. Zavařená okurka a hořčice jsou skvělé kondimenty.