Nejdříve si připravíme majonézu. Do vysoké nádoby od tyčového mixéru si dáme všechny suroviny krom česneku a petrželky. Olej jako poslední. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Tyčovým mixérem s nástavcem na majonézu (ale i standardním nožem to jde) mixujeme odspoda a postupně mixér zvedáme. Olej emulzifikuje a postupně nám vznikne krásně krémová majonéza.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Zamícháme a máme hotovo.
Na nugety si uvaříme bramboru ve slupce. Oloupeme a do sekáčku od mixéru přidáme ke všem ostatním surovinám. Rozmixujeme na jemnou pastu.
Na pánvi si rozpálíme olej a pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme 12 nuget a smažíme cca 3 minuty z každé strany. Lžícemi protože směs je poměrně lepivá.