Maso si z obou stran nasolíme a napepříme. Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany.
Maso si dáme bokem a do té samé pánve dáme slaninu nakrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Opékáme cca 2 minuty do zesklovatění cibule.
Poté přidáme česnek, bylinky a petržel a opékáme další minutu za stálého míchání. Poté přidáme smetanu, vodu, hořčici a přivedeme k mírnému varu. Vmícháme najemno nastrouhaný sýr a když se rozpustí, přidáme špenát. Klidně celý nebo nahrubo pokrájený. Minutu povaříme.
Nakonec do pánve vložíme zpátky maso, nezapomeneme přilít i výpek, který nám zůstal v nádobě, kde jsme maso měli, necháme prohřát a máme hotovo.
Ideální přílohou je rýže.