Nahrubo pokrájenou cibuli si zesklovatíme v hrnci na olivovém oleji. Když začne hnědnout, přidáme celé stroužky česneku a necháme je cca 30 sekund rozvonět.
Pak přidáme květák a pokrájený celer a minutku opékáme za stálého míchání. Zalejeme vývarem a kokosovým mlékem, přidáme čočku, droždí a trošku osolíme a opepříme.
Stáhneme plamen a necháme probublávat cca 15 minut. Cílem je rozvařit čočku na kaši.
Když je čočka rozvařená, sundáme z plamene a tyčovým mixérem rozmixujeme velmi velmi důkladně na co nejjemnější krém. Horkou vodou si můžeme doladit hustotu. Dosolíme a dopepříme dle chuti.
Servírujeme vyskládáním řepy na talíř do půlkruhu, salátek z rukoly doprostřed. Řepu ještě dle chuti osolíme a opepříme a posypeme rozdrobeným balkanským sýrem. Celý talíř zlehka zakápneme olivovým olejem.