Ve vlažném mléce si rozmícháme med a přidáme kvasnice. 15 minut necháme rozkvést.
V míse smícháme oba druhy mouky, sůl, přidáme vejce a kvasnice s mlékem a medem. V kuchyňském robotovi s hnětacím nástavcem hněteme 2 minuty na malou rychlost.
Pak rychlost zvýšíme na střed a na etapy přidáme kokosový olej. Může se stát, že se těsto a olej nebudou chtít spojit, potom stačí vypnout robota a pomoct tomu rukou trochu. Po zapracování oleje hněteme další 2 minuty, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na mísu. Samozřejmě lze hníst i ručně, v tom případě cca 10 minut dřiny. Těsto pak necháme hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě.
V mezičase si připravíme náplň. Rozemleté ořechy smícháme s medem a kardamomem. Vznikne tvarovatelná směs, ze které si vytvoříme 10 stejně velkých kuliček.
Na vykynutém těstě si ulevíme od stresu a pěstí ho vyfoukneme. Rozválíme do obdélníku, ze kterého nakrájíme 10 stejně velkých čtverců.
Do jejich středu vložíme kuličku a strany čtverce přes ní přehneme a těsto tak zavřeme. Celou buchtu trošičku rozmáčkneme a dotvarujeme do koule.
Buchty pokládáme do vymazané formy na chléb (moje má rozměry 31x13 cm). Olejem pomažeme bok každé buchty, aby nám pak šly oddělit. Necháme cca 30 minut odležet, aby trochu nakynuly, pomažeme vejcem a pak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 18-20 minut.
Po upečení necháme vychladnout a zdobíme polevou, kterou jsme udělali smícháním medu, mandlového másla a citronové šťávy. Dozdobíme citronovou kůrou a máme hotovo.