Recepty

Muffiny z mandlové mouky s karamelovým krémem

Muffiny z mandlové mouky s karamelovým krémem

Co k tomuhle receptu říct. Je to zdravý? Ne. Je to mňamka? Jo!

Suroviny

250 g mandlové mouky
170 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
200 g cukru krupice
1 lžička bikarbonátu sody
Špetka soli
3 velká vejce
450 ml kefíru
1 lžička vanilkového extraktu
Lyofilizované maliny na zdobení (volitelné)

Na krém

400 ml plnotučného mléka
1 balení karamelového pudingu (balení, které je určené pro 500 ml mléka)
250 g másla
60 g cukru krupice
3 lžíce cukru moučka

Postup přípravy

1

Dle instrukcí na balení si uvaříme puding společně s 60 g cukru krupice, ale pouze se 400 ml mléka. Přendáme do mísy a přikryjeme fólií tak, aby se dotýkala celého povrchu, tím se zamezí vzniku škraloupu. Necháme vychladit na pokojovou teplotu.

2

Vyndáme si máslo a necháme povolit na pokojovou teplotu.

3

Povolené máslo si v robotovi vyšleháme s cukrem moučka a na střední rychlost poté přidáváme po lžících vychlazený puding. Vznikne jemný krém. Používáme plochý nástavec na těsto, popřípadě ten samý se silikonovými boky.

4

Na muffiny si v míse smícháme všechny suché suroviny a do nich vmícháme všechny mokré. Těsto rovnoměrně rozmístíme do muffinové formy (na 12 kusů) s papírovými košíčky a pečeme na 180°C cca 25 minut.

5

Hotové a vychladnuté muffiny zdobíme krémem buď pomocí cukrářského sáčku nebo jen tak namázneme. Můžeme dozdobit kousky lyofilizovaných malin a posypat prachem z nich.

Sdílet recept:

Další recepty