Recepty

Hotdogy s avokádem a rajčatovým salátkem

Hotdogy s avokádem a rajčatovým salátkem

Někdy je potřeba trochu hřešit. A tahle dobrota je hotová za 15 minut, takže u toho ani nestrávíte mladí za plotnou. Pokud nemáte rádi pálivé, určitě vynechejte Srirachu. A párky si dejte jaké máte nejraději.

Suroviny

150 g rajčat
1 malá cibule
Hrst petržele
2 stonky jarní cibulky
Olivový olej
Cukr krupice
Sůl
1 velké zralé avokádo
4 párky (dle vlastního výběru)
4 dlouhé plátky slaniny
4 hotdogové housky
Kečup, hořčice, Sriracha, sezamová semínka

Postup přípravy

1

Rozpálíme si troubu na 200°C. Slaninu si rozložíme na pekáč s pečícím papírem a pečeme cca 10 minut, v závislosti na tloušťce, do oblíbené úrovně křupavosti.

2

Zatímco se peče slanina, nakrájíme si rajčata na malé kostičky, cibuli rovněž tak, nasekáme si polovinu připravené petržele a jeden stonek jarní cibulky.

3

Všechny pokrájené suroviny si dáme do mísy. Zakápneme olivovým olejem, dochutíme špetkou soli a cukru a promícháme.

4

Avokádo si rozpůlíme, vyndáme pecku. Pomocí polévkové lžíce vyndáme ze slupky a nakrájíme obě poloviny na tenké plátky.

 

5

Na rozpálené pánvi si zprudka opečeme párky, které jsme si na pár místech nařezali, aby se nám nezkroutily.

Podélně nakrojíme hotdogové housky a můžeme se pustit do sestavování.

6

Na spodní polovinu housky rozložíme čtvrtinu avokáda, na horní dáme plátek slaniny, mezi ně vložíme párek. Na to potom dáme čtvrtinu rajčatového salátku a navrch zastříkneme horčicí, kečupem a srirachou. Ideální jsou v lahvi s úzkou dávkovací hlavicí, výsledek pak vypadá líp, ale pokud nám nezáleží na vzhledu, tak tam prostě dáme co doma máme. Posypeme nasekanou petrželkou, jarní cibulkou a sezamovými semínky a máme hotovo.

Sdílet recept:

Další recepty