Recepty

Piñacolada na talíři

Piñacolada na talíři

Říkám tomu Piñacolada na talíři z evidentních důvodů. Nelekejte se délky receptu, celé se to dá stihnout za 40 minut ???? Ten tymián vypadá zvláštně a celkově kombinace chutí v tomto receptu nejsou úplná klasika a samozřejmě ne všem to sedne, ale za mě jsou tyhle atypy jedny z nej jídel.

Suroviny

700 g kuřecích prsou na menší kousky
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce kečupu
1/3 hrnku ananasové šťávy
1/2 hrnku sójové omáčky
1 šalotka nasekaná najemno
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 hrsti čerstvého sekaného koriandru
Trocha olivového nebo sezamového oleje na pánev

Na salsu

2 hrnky čerstvého ananasu na kostičky
1/2 šalotky nasekané najemno
1 jalapeño paprička nasekaná najemno
Šťáva z jedné limety
Lístky z cca 6 větviček tymiánu
1 avokádo nakrájené na kostičky

Na kokosovou rýži

1 hrnek basmati rýže
400 ml kokosového mléka
125 ml vody
Špetka soli

Postup přípravy

1

Smícháme všechny ingredience na marinované maso, kromě oleje. 2/3 směsi si dáme bokem a do zbytku vložíme kuřecí kousky a necháme marinovat. 15 minut stačí, ale déle je lépe.

2

Na salsu smícháme v míse ananas s limetovou šťávou, tymiánem, šalotkou a jalapeños.

3

Na rýži přivedeme k varu vodu s kokosovým mlékem a špetkou soli. Vsypeme promytou rýži, ztlumíme plamen na minimum a pod poklicí vaříme 10 minut. Poté sundáme z plamene a necháme 20 minut dojít pod pokličkou.

4

Na pánvi rozpálíme olej a kuře zvolna osmahneme. Po cca 5ti minutách zalejeme zbytkem marinovací směsi a redukujeme na mírném plameni dokud směs nevytvoří hustou glazuru.

5

Servírujeme maso na kokosové rýži, navrch dáme salsu a kousky avokáda. Zdobíme snítkami tymiánu a limetkovými měsíčky.

Sdílet recept:

Další recepty