Smícháme všechny ingredience na marinované maso, kromě oleje. 2/3 směsi si dáme bokem a do zbytku vložíme kuřecí kousky a necháme marinovat. 15 minut stačí, ale déle je lépe.
Na salsu smícháme v míse ananas s limetovou šťávou, tymiánem, šalotkou a jalapeños.
Na rýži přivedeme k varu vodu s kokosovým mlékem a špetkou soli. Vsypeme promytou rýži, ztlumíme plamen na minimum a pod poklicí vaříme 10 minut. Poté sundáme z plamene a necháme 20 minut dojít pod pokličkou.
Na pánvi rozpálíme olej a kuře zvolna osmahneme. Po cca 5ti minutách zalejeme zbytkem marinovací směsi a redukujeme na mírném plameni dokud směs nevytvoří hustou glazuru.
Servírujeme maso na kokosové rýži, navrch dáme salsu a kousky avokáda. Zdobíme snítkami tymiánu a limetkovými měsíčky.