Recepty

Pizza tyčky

Pizza tyčky

Rychlovky z listového těsta jsou v Čechách hodně oblíbené. Vzal jsem klasiku a trošku jí ozvláštnil. Touhle stylizací těsta vytvoříme větší plochu a tím i více křupavého povrchu. A já osobně křupavé věci zbožňuju!

Suroviny

1 listové těsto
70 g rajčatového protlaku
1 lžička drhnutého oregana
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce olivového oleje
80 g strouhaného sýru (čedar, gouda)
1 žloutek
Sůl

Postup přípravy

1

V misce si smícháme protlak, oregano, česnek a olej.

2

Listové těsto si rozložíme a polovinu rovnoměrně potřeme směsí z protlaku. Posypeme sýrem, trošku si necháme na posypání z venku.

3

Přiklopíme druhou polovinou těsta a jemně přejedeme válečkem, abychom vrstvy spojili.

4

Z jedné strany potřeme rozšlehaným žloutkem, osolíme a posypeme zbylým sýrem.

5

Poté rozřežeme na cca 6 stejně širokých pásků, ideálně rádýlkem. Každý proužek uchopíme na protilehlých koncích a každou rukou otočíme v opačném směru. Tím proužek zatočíme do tyček.

6

Vyskládáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C 25-30 minut.

Sdílet recept:

Další recepty