Recepty

Pomerančové kuře

Pomerančové kuře

Asijská klasika, která rozzáří každý stůl. A to jak vizuelně, tak i chuťově. Kombinace sladkých a slaných chutí jsou nepřekonatelné a věřím, že spousta z vás si tenhle recept zamiluje.

Suroviny

750 g kuřecích prsou
Petržel kadeřavá
Sezamová semínka

Na těstíčko

90 g hladké mouky
1 vejce
1/2 lžičky sušeného česneku
90 ml studené vody
2 lžíce kukuřičného škrobu
Špetka soli a pepře

Na omáčku

125 ml pomerančové šťávy (šťávy, nikoliv džusu!)
60 g hnědého cukru
5 lžic sójové omáčky
2 stroužky česneku (prolisované)
2 lžičky strouhaného zázvoru
1 lžička rýžového octa
1 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody

Postup přípravy

1

Kuře si nakrájíme na středně velké kostky. Smícháme si v míse všechny suroviny na těstíčko a do něj dáme všechno maso.

2

Ve woku nebo hluboké pánvi si rozpálíme tolik oleje, aby maso mohlo být plně ponořené.

3

Kousky masa smažíme na 3 várky do zlata a křupava. Odkládáme na talíř s papírovou utěrkou. Nějak rozumně se zbavíme oleje (já mám velkou nádobu, kterou pak nosím do sběru).

4

Do pánve pak dáme všechny ingredience na omáčku a na mírném plameni redukujeme cca 3 minuty. Omáčka krásně zhoustne. Když je hustá, vložíme osmažené maso, proházíme a necháme cca 1,5 minuty prohřát.

5

Podáváme s rýží dozdobené sezamovými semínky a petrželkou a měsíčky pomeranče.

Sdílet recept:

Další recepty