Recepty

Ramen s katsu kuřetem

Ramen s katsu kuřetem

Klasický ramen rozhodně nevypadá takhle, nicméně tahle verze je vhodná pro český chuťový profil a věřím, že nikoho neurazí polévka trochu jinak. Rozhodně se nejedná o předkrm, jak je u nás zvykem, ale o plnohodnotný hlavní chod.

Suroviny na marinovaná vejce

2 vejce
1,5 hrnku (á 250 ml) teplé vody
1/4 hrnku sójové omáčky
1/3 hrnku rýžového octa
1 lžíce cukru
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky strouhaného zázvoru

Suroviny na Katsu kuře

1 velké kuřecí prso
Hladká mouka
1 vejce
2 lžíce mléka
Panko nebo strouhanka

Na kompletaci

2 x 200 g čerstvých ramen nudlí
2 stonky jarní cibulky
1 střední mrkev
600 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

1

Vejce uvaříme 10 minut. Vkládáme do již vroucí vody (jemný var). Po uvaření zchladíme alespoň 15 minut v ledové vodě a oloupeme.

2

Na marinádu důkladně promícháme všechny uvedené suroviny a dáme do ní celá vejce minimálně na 2 hodiny, přes noc je ideál.

3

Nachystáme si mrkev na co nejjemnější nudličky a jarní cibulku na velmi tenké plátky.

4

Kuřecí prso podélně rozřízneme napůl, aby nám vznikly 2 tenčí řízky, nasolíme a napepříme a obalujem jako v klasickém trojobalu, kde jediný rozdíl je použití panka místo klasické strouhanky.

5

Smažíme v 0,5 až 1 cm oleje cca 3-4 minuty z každé strany, pěkně dozlatova. Necháme odležet na chladící mřížce, abychom nepřišli o křupavost.

6

Uvaříme si ramen nudle, ohřejeme vývar a servírujem. Do misky dáme nudle, zalejeme vývarem, navrch položíme navýšku rozříznuté vejce, na plátky nakrájený řízek a dozdobíme mrkvovými nudličkami a jarní cibulkou.

Sdílet recept:

Další recepty