Recepty

Sezamové udon nudle

Sezamové udon nudle

Receptů s udon nudlemi není nikdy dost. Sezamová verze patří mezi super rychlovky, které nasytí každého, kdo zrovna nemá moc času.

Suroviny

400 g udon nudlí (předvařené, vakuově balené)
2 velké hrsti nasekané jarní cibulky
2 lžíce sezamových semínek (mix bílých a černých)
Smažená cibulka (volitelné)

Na omáčku

1,5 lžíce sójové omáčky
70 g tahini (sezamová pasta)
3 lžíce sladkého sirupu(čekankový, rýžový, agáve) nebo medu
1/2 lžíce rýžového octu
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty (nebo 2 lžičky strouhaného zázvoru a 2 stroužky prolisovaného česneku)
1-2 lžíce chilli pasty (takové to chilli zavařené ve sklenici)
2 lžičky sezamového oleje
2-4 lžíce vody (na rozředění, ale pravděpodobně nebude třeba)

Postup přípravy

1

V misce si smícháme všechny suroviny na omáčku. Důkladně promícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, doředíme troškou vody. Měla by mít hustotu přibližně jako med, trošičku tekutější.

2

Uvaříme si udon nudle. Ty předvařené ve vakuovém balené jsou hotové za 3 minuty a potřebujeme 2 balení. Pokud vaříme ze suchých, potřebujeme 2 porce dle návodu od výrobce.

3

Uvařené nudle si poté smícháme s omáčkou (nikde se nic už nevaří), přidáme většinu jarní cibulky a většinu sezamových semínek.

4

Zbytky použijem na zdobení. Promícháme, naservírujem, dozdobíme sezamem, jarní cibulkou a pokud chceme, tak i smaženou cibulkou. Tu já si nedělám, ale ve večerce kupuju pytel už hotové.

Sdílet recept:

Další recepty