Recepty

Shakshuka

Shakshuka

Čti Šakšuka. Úžasná rychlovka perfektní třeba ke snídani hotová za 15 minut. Velmi oblíbený recept na severu afriky a blízkém východě. A já doufám, že oblíbenost se rozšíří i u nás, protože vážně stojí za to. Recept uvádím na 6 porcí, ale upřímně spíš 3, protože každej stejně sní 2 vejce s omáčkou.

Suroviny

1 větší bílá cibule
1 sladká červená paprika
4 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky lahůdkové papriky
1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky chilli
2 plechovky krájených rajčat
6 velkých vajec
Sůl, pepř, olivový olej
Hladkolistá petržel a čerstvý koriandr

Postup přípravy

1

Cibuli a papriku si nakrájíme na menší kostičky.

2

Na rozpáleném oleji ve větší pánvi (28 cm) si je cca 5 minut zesklovatíme.

3

Pak přidáme lahůdkovou papriku, kmín, chilli a česnek a minutu rozvoníme za stálého míchání.

4

Poté přidáme rajčata, osolíme a opepříme, zamícháme a přivedeme k mírnému varu.

5

Poté si po obvodu vytvoříme 5 ďolíčků a jeden uprostřed a do každého rozklepneme jedno vejce. Snížíme plamen na velmi mírný, přiklopíme poklicí a vaříme 5-8 minut podle toho, jak máme rádi udělaný žloutek. Po 5 minutách bude lehce tekutý, po osmi bude uvařený.

6

Po uvaření posypeme hrstí nasekané petržele a koriandru a můžeme servírovat. Ideální přílohou je čerstvé pečivo.

Sdílet recept:

Další recepty