V teplém mléce si rozmícháme všechen cukr a do směsi rozdrobíme kvasnice. 5 minut necháme vzejít kvásek.
V míse od robota si nachystáme zbytek surovin na těsto a trošku předmícháme a uprostřed si vytvoříme důlek.
Do něj poté vlejeme připravený kvásek a hnětacím hákem poté na střední rychlost hněteme 5-7 minut až nám vznikne těsto, které trošku lepí, ale při pokusu o vyndání z mísy se na poslední chvíli odlepí od stěn. Těsto pak necháme pod utěrkou cca 1,5 hodiny kynout. Objem se minimálně zdvojnásobí.
V mezičase si smícháme všechny suroviny na náplň tak abychom měli směs, která jde mazat.
Po vykynutí těsto vyfoukneme rukou zmáčknutím, vyklopíme na vál a vyválíme si z něho obdélník cca 4mm tlustý a 35-40 cm široký.
Ten namažeme skořicovým máslem po celé ploše a po dlouhé straně srolujeme do válce. Ten pak rozkrájíme na 12 stejně velkých šneků.
y vyskládáme do máslem vymazaného pekáče s menšími rozestupy a necháme dalších 20 minut kynout. Vykynuté šneky pak zalejeme smetanou a dáme péct na 20-22 minut do trouby předehřáté na 190 stupňů. stupňů.
Smícháme si ingredience na polevu a po vychladnutí naneseme na šneky.