Recepty

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Neskutečná dobrota s malým trikem pro vláčné a krásně vlhké šneky. Smetana do pekáče před pečením je finta o kterou se s vámi dnes dělím. A určitě je to finta, kterou můžete použít i u jiných receptů s kynutým těstem. Třeba u plněných buchet.

Suroviny

570 g hladké mouky
250 g teplého mléka
1/2 kostky kvasnic (nebo 1 pytlík instantních)
2 velká vejce pokojové teploty
80 g rozpuštěného másla (ne horké)
100 g cukru krystal
Špetka soli
+ 100 g 30-40% smetany na polití před pečením

Na náplň

120 g změklého másla
220 g hnědého cukru
2 lžíce skořice

Na polevu

100 g cukru moučka
2 lžíce javorového sirupu
3 lžíce smetany nebo mléka

Postup přípravy

1

V teplém mléce si rozmícháme všechen cukr a do směsi rozdrobíme kvasnice. 5 minut necháme vzejít kvásek.

2

V míse od robota si nachystáme zbytek surovin na těsto a trošku předmícháme a uprostřed si vytvoříme důlek.

Do něj poté vlejeme připravený kvásek a hnětacím hákem poté na střední rychlost hněteme 5-7 minut až nám vznikne těsto, které trošku lepí, ale při pokusu o vyndání z mísy se na poslední chvíli odlepí od stěn. Těsto pak necháme pod utěrkou cca 1,5 hodiny kynout. Objem se minimálně zdvojnásobí.

3

V mezičase si smícháme všechny suroviny na náplň tak abychom měli směs, která jde mazat.

4

Po vykynutí těsto vyfoukneme rukou zmáčknutím, vyklopíme na vál a vyválíme si z něho obdélník cca 4mm tlustý a 35-40 cm široký.

5

Ten namažeme skořicovým máslem po celé ploše a po dlouhé straně srolujeme do válce. Ten pak rozkrájíme na 12 stejně velkých šneků.

6

y vyskládáme do máslem vymazaného pekáče s menšími rozestupy a necháme dalších 20 minut kynout. Vykynuté šneky pak zalejeme smetanou a dáme péct na 20-22 minut do trouby předehřáté na 190 stupňů. stupňů.

7

Smícháme si ingredience na polevu a po vychladnutí naneseme na šneky.

Sdílet recept:

Další recepty