Recepty

Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Asijské recepty jsou jedny z nejoblíbenějších mezi lidmi v mém okolí. A já z toho mám radost, protože patří i mezi moje oblíbené. Tahle klasika s malou změnou v podobě hrášku chutná naprosto dokonale a věřím, že spousta z vás si jí oblíbí.

Suroviny

400 g kuřecích prsou
1 lžíce Mirin nebo rýžového octa
1 žloutek
1/3 lžičky soli a pepře
4 lžíce kukuřičného škrobu
Olej na smažení
Rýže jako příloha

Na omáčku

1 lžíce olivového oleje
2 lžíce kečupu
2 lžičky cukru
1 lžíce rýžového octa
1/2 lžičky soli
150 ml vody
1 lžíce kukuřičného škrobu s 2 lžícemi vody
130 g sterilovaného hrášku

Postup přípravy

1

Začneme tím, že si uvaříme rýži jako přílohu, abychom jí měli připravenou.

2

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kostičky. V míse smícháme s mirinem nebo octem, žloutkem, solí a pepřem. Poté poprášíme škrobem a znovu promícháme.

3

V hluboké pánvi si rozpálíme dostatek oleje na smažení, aby mohlo být maso ponořeno. Na 2 várky smažíme dozlatova a křupava při teplotě oleje 185°C. Odkládáme do misky s papírovou utěrkou, která absorbuje přebytečný olej.

4

V čisté pánvi smícháme všechny suroviny na omáčku (kromě hrášku) a přivedeme k varu za stálého míchání. Vaříme tak dlouho, než omáčka krásně zhoustne a leskne se.

5

Poté přidáme maso a hrášek, důkladně promícháme a prohřejeme a můžeme servírovat.

Sdílet recept:

Další recepty