U některých surovin neuvádím množství, protože záleží na chuti kuchaře.
Rozpálíme si pánev (28 cm) a na trošce oleje si 2 minuty osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Nechceme aby úplně zhnědly, jelikož se budou pomalu smažit po vajíčky celou dobu.
Poté si snížíme plamen na mírný a do pánve vlejeme rozšlehaná vejce, zatřepeme pánví, aby se nám vajíčka rovnoměrně rozprostřela. Po celé ploše osolíme. Nějak rovnoměrně poté poházíme kostičkami papriky, nasekanou jarní cibulkou a petrželkou, na kostičky nakrájeným čedarem a goudou. Balkánský sýr rozdrobíme po povrchu mezi prsty.
Přikryjeme pokličkou a necháme krásně rozpustit sýr. - cca 5 minut. Důraz na mírný plamen, aby se nám odspodu omeleta nepřipálila.
Hotovou omeletu vyklopíme na talíř. Já si rád dám bokem pár kousků rajčete a hrst rukoly, kterou si pak napichuji ke každému kousku. Její lehká hořkost příjemně kontrastuje s chutěmi v omeletě. Český klasik si určitě může dát na omeletu i kečup.