Recepty

Špaldové lívance kynuté přes noc

Špaldové lívance kynuté přes noc

Taky to máte tak, že byste si ráno dali něco poctivého, ale prostě ráno se vám nechce čekat? Já to tak mám a mít ráno kynuté těsto připravené je prostě pohodlíčko. A proč kynuté? Protože kypřící prášek prostě není to pravé ořechové.

Suroviny

400 ml mléka
300 g hladké celozrné špaldové mouky
50 g medu
3 střední vejce
3/4 pytlíku sušeného droždí
Špetka soli
Cukr krupice
Mletá skořice
Maliny
Olej na smažení (ve spreji je ideál)

Postup přípravy

1

Zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Přidáme med a důkladně rozmícháme. Vsypeme droždí a necháme vykvést. Poslední krok má funkci spíše v tom, abychom měli jistotu, že je droždí živé.

2

Poté vmícháme vejce a celou směs vlejeme do mouky se solí. Promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií.

a dáme do lednice. Pokud připravujeme těsto na okamžitou spotřebu a nikoliv na druhý den, tak odležíme hodinu v pokojové teplotě přikryté utěrkou.

3

Smažíme na velmi mírném plameni s troškou oleje. Čas na otočení je, když se na povrchu udělají bublinky, které protínají skoro celou tloušťku lívance. Po otočení stačí cca 30 sekund.

4

Hotové lívance skládáme na sebe a každý posypeme směsí cukru se skořicí. Navrch zdobíme malinami. Část rozmačkáme a do rozmačkaných poskládáme celé.

Sdílet recept:

Další recepty