Recepty

Špenátový masala závin s kuřecím masem

Špenátový masala závin s kuřecím masem

Roky ho nosím do práce jako zaručenou zbraň na prázdné žaludky při oslavách narozenin apod. Nerad dělám klasické věci klasicky. A zaručuji, že chutě v tomhle receptu krásně fungují společně a budete se olizovat až za ušima.

Suroviny

2 listová těsta
2 větší kuřecí prsa
3 lžičky Garam Masala koření
Olivový olej, sůl, pepř
1 střední žlutá cibule
350 g mraženého listového špenátu
2 vejce (1 do špenátu, 1 na potření těsta)
1 stroužek česneku (prolisovaný)
8 dlouhých plátků slaniny
100 g nahrubo nastrouhaného čedaru
Černá a bílá sezamová semínka na zdobení
Chilli vločky na zdobení (volitelné)

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa si po kratší straně rozkrájíme na menší tenké plátky. V misce zakápneme olejem, osolíme a přidáme 2 lžičky masala koření. Promícháme a na rozpálené pánvi osmahneme z obou stran dohněda a dáme stranou. Maso se nemusí úplně prodělat, budeme ještě péct.

2

V hrnci si na rozpáleném oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát, česnek, lžičku masala koření, osolíme, opepříme, promícháme a vyvaříme ze špenátu cca polovinu vody.

3

Poté přidáme vejce, povaříme za stálého míchání cca 30 sekund, sundámez plamene a dáme bokem.

4

Teď si dáme rozehřát troubu na 180 stupňů. Rozložíme si těsto, poklademe 4 plátky slaniny od středu tak aby u kratších stran zůstal cca 2 -3 cm okraj.

5

Na slaninu rozprostřeme polovinu špenátové směsi, poklademe jednou vrstvou kuřecího masa a zasypeme čedarem.

6

Těsto složíme tak že volné kraje kratší strany těsta potřeme rozšlehaným vejcem, překlopíme směrem dovnitř, vzniklou plochu zase potřeme vejcem, přiklopíme jednu delší stranu, potřeme vejcem a přiklopíme poslední stranu.

7

Spoj přimáčkneme vidličkou po celé délce. Celý závin potřeme vejcem, vidličkou propícháme díry do povrchu, posypeme seznamem a chilli vločkami, popřípadě trochou soli a pečeme 40-45 minut.
Po upečení necháme ideálně alespoň hodinu odležet.

Sdílet recept:

Další recepty