Recepty

Superzelené tagliatelle

Superzelené tagliatelle

Velmi rychlý, jednoduchý a výborný receptík. Je to tolik zelený, že se to podle toho jmenuje. Určitě zkuste, stojí to za to! A podle použitých těstovin je to i veganský.

Suroviny

1 zralé avokádo
120 ml rostlinného mléka
80-100g čerstvého baby špenátu
Hrst čerstvé bazalky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušené cibule
1/2 lžičky sladké papriky
Sůl, pepř
1 lžíce lahůdkového droždí (volitelné)
Tagliatelle

Postup přípravy

1

Při použití bezvaječných těstovin je recept veganský. Všechny ingredience kromě těstovin dáme do mixéru a mixujeme než vznikne krásně jemná kasička bez viditelných kousků špenátu. Lahůdkové droždí dáme jen pokud máme. Dle preferencí můžeme doředit trochou rostlinného mléka, pokud máme raději řidší omáčky. Pořádně osolíme a opepříme, to je klíčové.

2

Uvaříme si tagliatelle, zelenou omáčku si dáme do hrnce a ohřejeme.

3

Do omáčky dáme těstoviny, pořádně promícháme a můžeme servírovat. Buď to zachováme veganské nebo posypeme strouhaným sýrem. Ale i sýry jsou dnes k sehnání veganské.

4

Na závěr ještě trochu opepříme, zakápneme olivovým olejem a servírujeme.

Sdílet recept:

Další recepty