Recepty

Tagliatelle s dýňovou omáčkou

Tagliatelle s dýňovou omáčkou

Občas si moc rád udělám veganské jídlo. Je to lehké na žaludek a ve většině případů, jako třeba v tomto, velmi jednoduché a rychlé. A absence živočišných produktů rozhodně nijak neubírá na chuti.

Suroviny

750 g máslové dýně
1 menší červená cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička rozmarýnu
1 chilli paprička
Špetka muškátového oříšku
370 ml zeleninového vývaru
250 - 400 ml kokosového mléka
5 větších listů bazalky
Olivový olej, sůl, pepř
Piniové nebo vlašské ořechy (volitelné)
Tagliatelle

Postup přípravy

1

V hrnci nebo hlubší pánvi si rozpálíme olej a 2-3 minuty si zesklovatíme najemno nasekanou cibuli.

2

Poté přidáme na menší kostky nakrájenou (oloupanou) máslovou dýni, chilli papričku, česnek, rozmarýn a muškátový oříšek. Za občasného míchání zlehka opékáme 3-4 minuty.

3

Poté přidáme vývar a vaříme pod pokličkou do změknutí dýně. Poté přilejeme 250 ml kokosového mléka, osolíme, opepříme a přidáme bazalku a tyčovým nebo stolním mixérem rozemeleme do jemné konzistence.

4

Dle preference hustoty doléváme kokosovým mlékem. Pro servírování si na suché pánvi opražíme oříšky. V míse si promícháme uvařené tagliatelle s trochou omáčky.

5

Servírujeme trochu omáčky na talíř, na ní položíme hnízdečko těstovin, posypeme trochou pepře a oříšků a navrch dáme lístek bazalky.

Sdílet recept:

Další recepty