V hrnci nebo hlubší pánvi si rozpálíme olej a 2-3 minuty si zesklovatíme najemno nasekanou cibuli.
Poté přidáme na menší kostky nakrájenou (oloupanou) máslovou dýni, chilli papričku, česnek, rozmarýn a muškátový oříšek. Za občasného míchání zlehka opékáme 3-4 minuty.
Poté přidáme vývar a vaříme pod pokličkou do změknutí dýně. Poté přilejeme 250 ml kokosového mléka, osolíme, opepříme a přidáme bazalku a tyčovým nebo stolním mixérem rozemeleme do jemné konzistence.
Dle preference hustoty doléváme kokosovým mlékem. Pro servírování si na suché pánvi opražíme oříšky. V míse si promícháme uvařené tagliatelle s trochou omáčky.
Servírujeme trochu omáčky na talíř, na ní položíme hnízdečko těstovin, posypeme trochou pepře a oříšků a navrch dáme lístek bazalky.