Recepty

Tagliatelle se sýrem a slaninou

Tagliatelle se sýrem a slaninou

Často se mi stane, že mám obrovský hlad a doma toho moc není. Nicméně i jen s pár surovinami se dá vykouzlit obrovská mňamka. Trošku prasárnička, o tom žádná, ale hodně mňam.

Suroviny

200 g čerstvých tagliatelle (nebo 100 g suchých)
40 g slaniny
30 g čedaru (najemno nastrouhaného)
1 šalotka
2 lžičky Ajvaru
2 stroužky prolisovaného česneku
Olivový olej
2 snítky kadeřavé petržele
1 malá chilli paprička nasekaná najemno
1/2 hrnku vody z těstovin

Postup přípravy

1

Nějdříve si nachystáme všechny suroviny, abychom je měli při ruce. Při přípravě bude vše velmi rychlé a nebude čas krájet a běhat po kuchyni v průběhu.  Je potřeba si i uvařit těstoviny předem.

2

V hluboké pánvi (ideálně WOK) začneme od studena rozpalovat slaninu s olejem tak, aby zakryl dno pánve. Když zahříváme slaninu od studena, neprská.

3

Když slanina pustila cca polovinu tuku, přidáme najemno nasekanou šalotku, česnek a Ajvar. Stáhneme plamen na mírný a vše opékáme cca 3 minutky.

4

Do pánve přidáme uvařené těstoviny. Není potřeba je cedit, jelikož chceme do pánve přidat celkem i 1/2 hrnku vody z těstovin. Škroby z těstovin emulzifikují a pomůžou vytvořit krásnou texturu. Vše cca 2 minuty prohazujeme.

5

Nakonec přidáme nastrouhaný čedar a nasekanou petrželku. Znovu proházíme a šup s tím na talíř.

6

Ozdobíme nasekanou petrželkou a strouhaným čedarem a můžeme vychutnávat.

Sdílet recept:

Další recepty