Nějdříve si nachystáme všechny suroviny, abychom je měli při ruce. Při přípravě bude vše velmi rychlé a nebude čas krájet a běhat po kuchyni v průběhu. Je potřeba si i uvařit těstoviny předem.
V hluboké pánvi (ideálně WOK) začneme od studena rozpalovat slaninu s olejem tak, aby zakryl dno pánve. Když zahříváme slaninu od studena, neprská.
Když slanina pustila cca polovinu tuku, přidáme najemno nasekanou šalotku, česnek a Ajvar. Stáhneme plamen na mírný a vše opékáme cca 3 minutky.
Do pánve přidáme uvařené těstoviny. Není potřeba je cedit, jelikož chceme do pánve přidat celkem i 1/2 hrnku vody z těstovin. Škroby z těstovin emulzifikují a pomůžou vytvořit krásnou texturu. Vše cca 2 minuty prohazujeme.
Nakonec přidáme nastrouhaný čedar a nasekanou petrželku. Znovu proházíme a šup s tím na talíř.
Ozdobíme nasekanou petrželkou a strouhaným čedarem a můžeme vychutnávat.