Plátky masa si odblaníme. Kýta mívá blanky po obvodu. Na několika místech si po celém obvodu maso nařízneme, aby se nám při smažení nezkroutilo. Nasolíme a napepříme a přikryté potravinářskou fólií rozklepeme paličkou na tloušťku 4-5 mm.
Na obalování si připravíme panko, hladkou mouku a vejce smíchaná s pivem. Maso obalujeme nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi a poté v panku. Panko je japonská verze strouhanky s většími kousky a mnohem křupavějším výsledkem. Ve večerkách a větších marketech běžně k sehnání. Obyč ale postačí.
Na pánvi ideálně o průměru 24 cm si rozpálíme arašídový olej tak, aby se mihotal povrch. Hodíme tam drobek panka abychom věděli, že je připraven. Arašídový olej je super v tom, že se nepřepaluje a nečadí.
Řízky smažíme jeden po druhém cca 3 minuty na každé straně pěkně do zlatova a do křupava na středním plameni.
Podáváme s vařenými bramborami smíchanými s trochou másla a pažitky. Měsíček citrónu na pokapání a hotovka.