Recepty

Těstoviny s hummusem, grilovaným květákem a růžičkovou kapustou

Těstoviny s hummusem, grilovaným květákem a růžičkovou kapustou

Na první pohled zvláštní kombo, jsem si toho vědom. Ale veřte mi, jakmile ochutnáte těstoviny s hummusem, budete si je dělat často. Já jsem tenhle koncept objevil před pár lety a od té doby jsem závislej. Zároveň je to veganské, ale navzdory tomu, právě díky hummusu, suprově syté.

Suroviny

400 g růžičkové kapusty
400 g květáku
160 g hummusu
2 červené sladké papriky
500 g těstovin (suchý stav)
Oblíbená kořenící směs (gyros, čína,…)
Hrst kadeřavé petržele
Pepř, sůl, olivový olej
Chilli vločky (volitelné)
Limetka
Lahůdkové droždí (volitelné)

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Na pekáč si dáme pečící papír, na něj rozpůlené růžičky, menší hlavičky květáku a na větší kostky nakrájenou papriku. Bohatě zakápneme olivovým olejem, osolíme, posypeme lehce kořenící směsí (vážně záleží co máme rádi), rukama důkladně proházíme a rovnoměrně zeleninu rozprostřeme po pekáči. Pečeme 35-40 minut.

2

Uvaříme si těstoviny. Do nich si pak dáme hummus, nasekanou petrželku a chilli vločky (jen pokud máme rádi trošku štiplavé), bohatě opepříme a zakápneme šťávou z jednoho měsíčku limety, to tomu dodá krásnou svěžest, a promícháme.

3

Poté přidáme pečenou zeleninu, promícháme a můžeme servírovat posypané troškou lahůdkového droždí (nahrazuje trochu chuť sýru) a nasekanou petrželkou.

Sdílet recept:

Další recepty