Recepty

Thajské kari s kuřecím masem

Thajské kari s kuřecím masem

Rychlá a jednoduchá záležitost, kterou zvládne úplně každý. Nemusíte použít ani thajskou kari pastu, stačí jakákoliv jiná a výsledek je pořád super.

Suroviny

700 g kuřecích (nebo krůtích) prsou nakrájených na kostky
400 ml kuřecího/slepičího vývaru
1 plechovka kokosového mléka (400ml)
50 g thajské kari pasty (nebo libovolné jiné)
1 střední cibule nasekaná najemno
1 sladká červená paprika nakrájená na větší kostky
2 lžíce oleje
Hrst čerstvé bazalky (ideálně thajské)
Šťáva z 1/4 citronu
Sůl dle chuti
Černý sezam a jarní cibulka na zdobení
Jasmínová rýže

Postup přípravy

1

Ve větším hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku. K ní poté přidáme kari pastu, kterou za stálého míchání rozvoníme na mírném plameni.

2

Po cca 1 minutě přidáme kousky masa, zesílíme plamen a za stálého míchání opékáme až do zatažení masa. Míchání je důležité, abychom nespálili kari pastu.

3

Po zatažení masa přilejeme kokosové mléko a poté vývar. JE nutné dodržet pořadí. Pokud dáme vývar jako první, riskujeme prskání a tedy i popálení.

4

Celý obsah hrnce přivedeme k varu, osolíme, přidáme červenou papriku a odkryté necháme 15 minut probublávat na mírném plameni.

5

Než se nám kari uvaří, připravíme si rýži a pokrájíme si jarní cibulku na velmi tenké proužky.

Hotové kari servírujeme s rýží, posypané černým sezamem a dozdobené proužky jarní cibulky.

Výživové údaje v 1 porci (bez rýže)

  • Energie 480 kcal / 2008 kJ
  • Bílkoviny 44 g
  • Tuky 28 g
  • Sacharidy 12 g
  • z toho cukry 5 g
Sdílet recept:

Další recepty