Nejdříve si nachystáme omáčku. Jednoduše smícháme všechny suroviny na omáčku a dáme bokem, budeme používat úplně na závěr.
Poté si do mísy nasypeme mix sezamových semínek (tzn. černý a bílý sezam) a každý steak důkladně obalíme z obou stran a nezapomeneme na boky.
Připravíme si také 2 větší plátky nějakého dobrého chleba.
Poté si nastartujeme elektrický grill na 180°C. Trošku zacákneme olivovým olejem, na plochu položíme obalené steaky a oba plátky chleba. Zavřeme víko, ale nepřitlačujeme, a grilujeme přesně 3 minuty.
Hned po vyjmutí z grilu si tuňáka nakrájíme na tenčí plátky. Růžový, až syrový prostředek masa je u tuňáka nejenom v pořádku, ale dokonce žádoucí.
Potom už můžeme poskládat toast. Na chlebu uděláme postýlku z rukoly, posypeme na tenko nakrájeným pórkem, na to přijde na tenké plátky nakrájená polovina avokáda, to posypeme sezamovými semínky a nakonec korunujeme plátky tuňáka.
A na úplný závěr těsně před konzumací dle chuti pokapeme omáčkou. Ta je důvodem, proč až doteď nikde v receptu nebyla sůl.