Recepty

Veganské mini fritaty

Veganské mini fritaty

Vynikající záležitost nejen pro vegany. Fritáta je známá věc spíše za velkou louží a poměrně oblíbená ke snídani. Nicméně vegani byli vyloučeni z užívání si téhle dobroty, až do teď.

Suroviny

250 g cizrnové mouky
30 g lahůdkového droždí
1 lžička prášku do pečiva
3/4 lžičky soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené bazalky
500 ml vody
200 g sterilované kukuřice
1 velká sladká paprika
1 jalapeño paprička
1 střední šalotka
Hrst koriandru
Hrst čerstvého baby špenátu

Postup přípravy

1

Ve větší míse si smícháme mouku, lahůdkové droždí, prášek do pečiva, sůl, česnek a bazalku. Metličkou promícháme a vlejeme vodu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně kapalná směs.

2

Na malé kostičky si nasekáme papriku, šalotku a jalapeño papričku. Najemno si nasekáme i koriandr.

3

Do připraveného těstíčka si dáme kukuřici, nasekanou zeleninu a koriandr a buď celé listy špenátu, nebo nahrubo nasekané (těstíčko se pak lépe dávkuje do formy) a promícháme.

Velikost formy 31x13 cm, objem 3 litry.

4

Těsto si pak rozdělíme do olejem vymazané formy na 12 muffinů a pečeme cca 35 minut na 190°C.

5

Po upečení necháme zchladnout a až pak vyndaváme fritaty z formy. Chutnají skvěle samotné nebo i s trochou kečupu.

Sdílet recept:

Další recepty