Recepty

Vepřové chop suey s cuketou

Vepřové chop suey s cuketou

Z asi milionu způsobů, jak využít cuketu, je tenhle můj nejoblíbenější. Krásně lehké jídlo, ze kterého nikdo nepřibere a navíc plné chutí, které spolu prostě fungují!

Suroviny

750 g vepřové kotlety bez kosti
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička strouhaného zázvoru
1 stroužek prolisovaného česneku
1⁄4 hrnku sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
300 g cukety
1 zelená paprika (ne sladká)
1 stonek řapíkatého celeru
Černý a bílý sezam

Postup přípravy

1

Maso si nakrájíme na tenké nudličky a přesuneme do mísy. Smícháme si ústřicovou a sójovou omáčku se zázvorem, česnekem a sezamovým olejem. Důkladně promícháme a přelijeme směsí maso. Promícháme společně a necháme pár minut marinovat.

2

Těch pár minut využijeme k nakrájení cukety na kousky. Když je maso na nudličky, rád držim basu i u zeleniny.

3

Ve velké hluboké pánvi (WOK je ideální) si rozpálíme trochu oleje a vložíme maso i s marinádou. Obvykle se doporučuje pánev nepřeplňovat, aby se maso smažilo, ale v tomto případě nevadí, jelikož ho chceme spíše dusit. Na silnějším plameni maso hezky prohazujeme – vážně, pokud jste se někdy chtěli naučit míchat obsah pánve házením, s WOKem to jde samo.

4

Když je zatažené ze všech stran, vložíme všechnu zeleninu, důkladně prohodíme nebo promícháme a bez poklice necháme probublávat 10-15 minut než se šťáva zredukuje cca na 1/4. Doba záleží na průměru pánve – větší průměr znamená rychlejší odpařování.

5

Servírujeme s rýžovými nudlemi nebo vřetýnky (jako na fotkách), zdobíme sezamem a nasekaným listem z celeru.

Sdílet recept:

Další recepty