Recepty

Zapečená tuňáková ciabatta

Zapečená tuňáková ciabatta

Vyníkající rychlovka vhodná nejlépe ke snídani. Samozřejmě ne každý zvládne hned po ránu rybu, ale za mě na jedničku, když má člověk trošku času navíc.

Suroviny

1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
70 g sterilované kukuřice
2 lžíce majonézy
1 menší červená cibule
Velká hrst hladkolisté petržele
5 kroužků nakládaných jalapeños
1 malinkatá nakládaná okurka
Strouhaný sýr 50 g (gouda, čedar)
Sůl a pepř
2 ciabatty (kostky)
Plátkový sýr (gouda)
Sladká paprika

Postup přípravy

1

V míse si smícháme slitého tuňáka, kukuřici, najemno nasekanou cibuli, nasekanou petrželku, nasekané jalapeño papričky, nasekanou okurku, nastrouhaný sýr a majonézu. Osolíme a opepříme dle chuti. Cibuli nedáváme všechnu, trochu si necháme na servírování.

2

Rozpůlíme si ciabattu (samozřejmě i jiné pečivo funguje), potřeme majonézou, dáme na to nachystanou směs, přikrejeme plátkem sýra a zapékáme na 200°C 15-20 minut, respektive než začne krásně hnědnout sýr.

Servírujeme posypané špetkou sladké papriky, nasekanou cibulí a petrželkou.

Sdílet recept:

Další recepty