Nejdříve si dáme uvařit gnocchi. 500 g je jedno balení. Za mě jsou nej poločerstvé z Lidlu, jsou hotové za 2 minuty.
V hluboké pánvi si rozpálíme olej společně se slaninou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme sušené oregáno, bazalku a romzarýn, česnek a minutu za stálého míchání rozvoníme.
Přidáme na malé kostky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Když začne hnědnout, přilejeme smetanu, přidáme 100 g čedaru, nasekanou petrželku a hořčici.
Mícháme na mírném plameni a když se sýr rozpustí, přidáme špenát. Bude se to zdát jako hodně, ale velmi rychle zvadne na zlomek objemu. Samozřejmě vše za stálého míchání.
Nakonec přisypeme gnocchi, promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra, který jsme promíchali s trochou strouhanky. To zaručí dokonale křupavý vršek.
Pečeme 30 minut na 200°C.
Podáváme dozdobené nasekanou petrželkou nebo lístky bazalky.