Recepty

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Po extrakci osmiček jsem závislej na polévkách. Cílem téhle polévky je, aby byla jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Proto podvádím bujónem, protože na vývar nemám ani čas a energii, ani náladu. A věřím, že nejsem sám lenivej.

Suroviny

2,5 litru vody
4 kostky hovězího nebo kuřecího bujónu
200 g brambor
100-120 g mrkve nastrouhané nahrubo
100-120 g kořenového celeru nastrouhaného nahrubo
4 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky drhnutého libečku
Hrst nasekané kadeřavé petržele
100 g polévkových nudlí
1 vejce

Postup přípravy

1

Do velkého hrnce si dáme 2,5 litru vody. Postavíme od studena na plamen. Přidáme na velmi malé kostky nakrájené brambory, mrkev, celer, česnek, libeček a petrželku. Nikdo nemá rád velké kusy horkých brambor v polévce, takže se snažíme a uděláme vážně malé kostičky.

2

Přivedeme k varu a vaříme cca 8 minut. Rozdrobíme do hrnce kostky bujónu, přidáme nudle a vaříme tak dlouho, jak požadují instrukce na nudlích.

3

Minutu před koncem vaření rozklepneme do polévky vajíčko a rozmícháme. Musíme být skutečně rychlí. Chceme aby se rozmíchalo do celého objemu, nechceme sázené vejce.

Sdílet recept:

Další recepty