Nejprve si dáme vařit rýži podle instrukcí na balení. Vaří se dlouho oproti bílé.
V hrnci si rozpálíme olej a na něm 30 sekund osmahneme cibulku. Přidáme maso a opékáme dohněda.
Pak přidáme tymián, česnek a rajčatový protlak a vaříme další cca minutu, aby se vše rozvonělo. Pokud se nám začne něco přichytávat lehce ke dnu, nelekáme se, vše se rozvaří později přidanou vodou a zeleninou.
Vsypeme zeleninu a podlejeme půl hrnkem vody a pokud jsme nóbl, můžeme suchým bílým vínem dobré kvality.
Osolíme, přidáme Ajvar a papriku, promícháme a vaříme nějakých 5 minutek na mírném plameni. Minutu před dokončením přidáme petržel. Sundáme z plamene a smícháme s uvařenou rýží.
Servírujem posypané sýrem a přikusujem domácí nakládané okurky.