Začneme přípravou zeleniny. Zelí si nožem nakrouháme na tenké nudličky. Mrkev rovněž tak. Jarní cibulku a chilli papričku nasekáme nadrobno.
Tofu si nakrájíme na menší kostičky. V míse ho posypeme škrobem a kořením a důkladně promícháme, aby byly obalené všechny strany.
V hluboké pánvi nebo woku si rozpálíme trochu oleje a tofu osmahneme ze všech stran. Celkem cca 2 minuty. Poté ho vyndáme bokem.
Přidáme do pánve další trochu oleje, rozpálíme a 30 sekund si rozvoníme česnek, zázvor a chilli papričku.
Poté přidáme všechnu zeleninu, sójovou omáčku, ocet a vodu, trošku osolíme a vše na silnějším plameni prohazujeme nebo promícháváme 7-8 minut. To je to, co z toho dělá stir fry. Znamená to smažení za stálého míchání. Zelenina krásně změkne. Kdyby se to žačalo přichytávat, přidáme trošku vody.
Na závěr přidáme tofu, minutku prohazujeme a hotovo. Servírujeme s rýží ozdobené jarní cibulkou a sezamem.